8 Eylül 2011 Perşembe

Serinliğin Lezzeti

Aperatif sözlük anlamı olarak genellikle ana yemek öncesinde sunulan küçük porsiyonlardaki iştah açıcılar olarak tarif edilir. Bu içecek olabilir, çerez ve/veya kanepe tarzı ufak atıştırmalıklar olabilir...Ancak bazı lezzetler var ki sadece aperatif tarzı olarak değil gün boyu keyif almak içinde yenebilir, içilebilir...Bu tanıma giren içeceklerden biri de bence Mojito'dur.

Anavatanı olan Karayiplerden ki bazıları direkt olarak Küba'yı adres gösteriyor, ülkemize gelene kadar içine konan malzemeler farklılaşma gösterse bile o tadın verdiği his ve keyif aynı kalıyor...Ana malzemelerinden olan misket limonu oradan çıkıp ülkemizde içine katılabilecek ve aklınıza gelebilecek her türlü meyve ve sebzeyi kapsıyor...Evet sebzeyi bile...Ancak dediğim gibi hepsinin ortak noktası eğer içine konan malzemelerden ödün verilmiyor ise içene verdiği o tatlı lezzet...

Bu lezzetli içeceğin bağımlılık yaratabilecek bir tanesi de "Karpuzlu Mojito"...Ben ilk olarak bunu Beyoğlun'da "WE" adlı kokteyl barda tattım...Tattığım günden sonrada tadından mı, keyfime düşkünlüğümden mi, alkolu sevmemden mi yoksa hepsi birden mi bilmiyorum ama tutkunu oldum...

Karpuz ile taze nane yapraklarının birleşimi, nanenin kokusu, karpuzun tadı...Kışa girmeden ve sıcaklar sürerken içilmesi, tadılması, alınması gereken bir keyif...


En basit malzemeleri ile (içine koyma sırası ile yazıyorum);

- Esmer şeker (tercihen küp)
- Tek bir misket limonu
- Taze nane yaprakları
- Bol kırık buz
- 1.5/2 dilim karpuz (blenderdan sadece 2 kere geçirin biraz taneleri kalsın)
- Rom (sadece Havana Club değil, Beenleigh-Avustralya, Barcélo yada Siboney-Dominik Cumhuriyeti, Captain Morgan-Porto Riko, Cacique-Venezuella  gibi çeşitli markalarıda deneyebilirsiniz)

Tabi ekleyeceğiniz Rom miktarı sizin alkolu ne kadar sevip sevmediğinizle de alakalı. Ancak Rom'u da çok fazla kaçırırsanız bu sefer meyvenin tadını öldürecektir.

Tavsiyem meyveli yapacaksanız kullandığınız Rom sade değil de meyveli tatlardan biri olsun...Özellikle karpuzlu yapacaksanız, Rom'unuz yeşil limon yada portakal aromalı olsun... Siz o zaman lezzeti görün....

Bunları sırası ile karıştırıp keyfine varmak, buzun üzerine ekleyeceğiniz meyve karşımının buzu boyamasını ve onunla karışmasını izlemenin keyfi size kalıyor...

Ancak bu kadar uğraşamam derseniz, adresiniz belli Beyoğlu WE Cocktail and Lounge Bar... Galatasaray Lisesinin oraya gidin, kime sorarsanız size gösterirler...Gider de bu güzel lezzeti denerseniz benide hatırlayın...

Bu arada klasikciyseniz, o msiket limonu ve nanenin klasik tadından bencede vazgeçmeyin...

WE LOVE COCKTAILS...

Hiç yorum yok: