1+1+1=3 mantığı genelde matematik söz konusu olduğunda geçerliyken, bence lezzetler ve tatlar söz konusu olduğunda 1+1+1=111 oluyor, yani lezzetler birbirine karıştıkça damağın zevki ve keyfi de o oranda katlanıyor....
Digiturk, Home TV kanalında izlediğim çok kolay ve inanılmaz lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum. İlk tarif paylaşımım olacak zira bu benim televizyonda görüpte ilk defa kendim denemeye cesaret ettiğim bir tarif...Daha da ötesi başarılı olduğum bir tarif, yani o kadar kolay...
Gerekli malzemeler, hemen yanda da gördüğünüz gibi, çikolata, vişne kurusu ve tuzsuz badem...
Tuzsuz badem ve vişne kurusu hemen her markette ve kuruyemişçi de kolaylıkla bulunabiliyor.
Çikolata için tavsiyemse kakao oran %70 civarında olan bitter çikolata, ancak sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz.
-Yapacağınız ilk iş, bademleri biraz kırmak olur, rondodan çok kısa süreli geçirebilirsiniz...Buna dikkat edin toz haline gelmesin zira parçalı olması lazım...Arzu ederseniz bütün olarakta kullanılabilir...
- Bademler üzerindeki işlem bitince bademleri, bir kap içinde vişne kurusu ile karıştırın...
- Ufak bir tepsi yada cam kap alın ve içine yapışmayan kağıt koyun, her yerde bulunuyor, bir köşede hazır dursun (çok büyük olmasın buzdolabına girecek)
- Bir tencereye su koyun ve yavaş yavaş kaynatmaya başlayın, hafifçe kaynamaya başladığında tencerenin içine girecek ama düşmeyecek bir kaseyi kaynayan suya çok yakın olacak şekilde koyun, bu işlemi daha önceden denemenizde fayda var...Kaseyide koyduktan sonra içine çikolataları kırın ve kaynayan suyun buharının kaseyi ısıtmasıyla beraber çikolataların erimesini izleyin...İnanın muhteşem bir görüntü ve koku oluyor...
- Çikolatalar tamamen eridikten ve sıvı hale geldikten sonra, ocağın ateşini söndürün, erimiş çikolatalı kaseyi tencereden alın...
- Bir kaşık ile kırılmış badem ve vişne kurusu karışımınızdan alın bunu kaşıkla beraber içinde erimiş çikolata bulunan kaseye batırın ve üzeri erimiş çikolata ile kaplanmış bu karışımı daha önce hazırlanan içi yapışmayan kağıtla dolu tepsiye yavaşca bırakın...
- Bu işlemi badem-vişne karışımınız bitene kadar yapın ama biraz hızlı olmakta fayda var zira erimiş çikolata çabuk koyulaşıp, katışlaşabiliyor...
- İşleminiz bitince ufak tepsiyi buzdolabına yerleştirin ve yaklaşık 20 dakika kadar bekletin...Çıkardığınızda inanılmaz bir damak tadı ve lezzeti verecek olan çikolata kaplı badem ve vişneniz hazır olmuş olacak...
Tadını çıkarmak size kalıyor, bademe alternatif olarak fındıkta kullanabilirsiniz...Görüntüsü yaklaşık olarak aşağıdaki gibi lezzeti ise inanılmaz oluyor....
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder